RONDSCHRIJFBRIEF JANUARI 2007

 

 

Ouagadougou, 3 januari 2007

 

Beste allemaal,

 

Van Andrew krijgen we bemoedigde berichten. Begin september is hij begonnen aan de HBO-opleiding, Godsdienstonderwijs/Pastoraal Werk, op de Wittenberg in Zeist. Hij vindt de lessen interessant en hij heeft er een mooie kamer. Het wonen in de leefgemeenschap bevalt hem goed.

Nanda heeft van mei t/m eind juli in Burkina stage gelopen bij Compassion. Het was gezellig haar weer thuis te hebben. Eind augustus is ze voor een jaar stage naar Amerika vertrokken.

Haar vriend Reuël is deze weken bij haar op bezoek. Ze hebben half Noord-Amerika al doorkruisd.

Voor het eerst zijn we nu met ons tweetjes in Afrika. Op 4 november 1979 vertrokken we de eerste keer met Karin erbij. 

 

Gisteren hebben we het vierde nieuwe Bon-thé jeugdprogramma kunnen filmen met een geweldig stel enthousiaste jongeren. D.V. morgen en zaterdag zullen we de laaatste twee van deze serie opnemen.

We bidden dat deze jongeren geïnspireerd zullen zijn door de Heilige Geest, zodat de programma’s vele harten zullen raken en vele levens vernieuwd zullen worden. Als jongeren de Heer gaan volgen, zien we een enorme verandering in hun leven en hun getuigenis is altijd heel krachtig naar andere jongeren toe.

 

We hebben in de gehuurde ruimte, die tijdelijk als studio dienst doet, een strooien `paillotte´ nagebouwd.

 

Graag gebed voor de camera´s. Die beginnen, na 5 jaar trouwe dienst helaas toch ouderdomsverschijnselen te krijgen.

Vrijdag hebben we ruim een uur verspeeld in de hoop één van de camera´s te repareren. Uiteindelijk hebben we het laatste gedeelte maar met de twee resterende camera´s gefilmd. Een vierde, of wel een reserve, camera zou al uitkomst bieden. Gisteren gaf die gelukkig geen problemen.

 

Eind volgende maand zullen we met een stand op de FESPACO, het tweejaarlijkse Afrikaanse film~ en TV festival staan. Het is de twintigste keer dat het hier, in Ouagadougou, zal worden gehouden.

We bidden dat we de juiste personen, programma directeuren van publieke en privé televisiestations, zullen ontmoeten en dat ze bereid zullen zijn om onze series uit te zenden.

 

Onze programma's zijn of worden op 12 televisie stations, in zeven verschillende Afrikaanse landen, uitgezonden. In Burkina Faso, waar de programma's meer dan 15 keer zijn uitgezonden op drie televisiestations en waar honderden video's worden gebruikt door vele organisaties in de Aids-voorlichting, zien we mede hierdoor al de eerste resultaten in de afname van het aantal Aids-patiënten met twee-derde; van 7,1% in 1995 tot 2,3% nu en dat vooral in de steden. (dus waar ze televisie hebben en de organisaties de video's gebruiken in hun Aids-preventie voorlichtingscampagnes).

 

Een tijdje geleden kregen we een mailtje van het "Programme Fonds Mondial VIH/SIDA" uit Mali, dat één van onze video's "Brave, Denise si fragile" was uitgekozen als beste documentaire in de aids-voorlichting. Ze willen nu 100 van hun partners in de aids-bestrijding een video geven om deze te gebruiken in hun voorlichtingswerk, zodat zoveel mogelijk mensen de documentaire te zien zullen krijgen.

 

Een tijdje geleden kregen we een heel bemoedigende e-mail uit Tsjaad. Een voorganger schreef: "Ik werk sinds zes maanden in het zuiden van Tsjaad met de Europese Unie. Ik ben verantwoordelijk voor de AIDS preventie en Verkeersvoorlichting. In dit kader zijn jullie video's meerdere keren vertoond.

Meer dat 28.375 mensen hebben deelgenomen aan de voorstellingen en de discussies erna".

Het was een hele verrassing voor ons dat in Tsjaad al zoveel mensen onze programma's hadden gezien. We hoorden dat de "Ça, c'est la Vie" programma’s ook te zien waren op de Nat. T.V. van Tsjaad.

 

We zijn dankbaar, dat we via televisie en video veel mensen kunnen bereiken. We bidden, dat mensen tot een gedragsverandering zullen komen, maar bovenal dat ze de Heer zullen leren kennen, want ook in de Aids-voorlichtingprogramma’s komt het Evangelie van Gods liefde en vergeving tot uitdrukking.

 

Begin februari hebben we officieel het terrein van 6641m2 (2/3 ha') op 20m van de rondwegvan Ouagadougou, de hoofdstad,  op naam van Tele-Vie-Deo gekregen. Een groot gedeelte van het perceel leek wel een vuilnisbelt, met duizenden zwarte plastic zakjes en blikjes.

 

7 maart 2006 was een bijzondere dag waar we jaren naar hebben uitgezien. Om vijf uur in de middag is toen namelijk symbolisch de  "Eerste Steen" gelegd door de Ambassadeur van Nederland in Burkina  en Lyda Res van de "Wilde Ganzen" op werkbezoek in Afrika. In haar toespraak prees ze heel expliciet jullie inzet als thuisfront achter het televisiewerk in West-Afrika. Alleen door jullie inzet was de Wilde Ganzen, in samenwerking met de ICCO, in staat om de ontvangen giften over 2003 en 2004 te verdrievoudigen voor de bouw van de studio.

  

Een team metselaars heeft hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe studio en leslokalen.

Het stucwerk op de begane grond binnen is klaar.

Binnenkort zullen we beginnen met het stellen van de kozijnen, de afwerkvloeren en het schilderwerk.

 

Graag jullie gebed voor:

 

Henk en Joke van Ingen.

06 BP 9893, Ouagadougou 06,

Burkina Faso.

00 226 50 36 11 36

00 226 76 54 55 35 (mobiel)

vaningen@liptinfor.bf

 

Hieronder volgen nog enkele foto's waar de voortgang is te zien van de bouw van de nieuw studio.

 

De kolommen van de studio zijn gestort en er kan worden begonnen met de balkbekistingen.

                                        

=

 

terug naar nieuws index